Pengeby.dkPengeby.dkSelv små børn kan lære, hvad penge er. De ser, at deres forældre bruger penge og køber ind hver dag, og de begynder selv i en tidlig alder at spare op, købe ting og tjene deres egne penge.

Et spil for 5-9 årige børn
Pengeby.dk er et sjovt spil, hvor børn mellem 5-9 år kan lære lidt om, hvad penge er. I spillet skal de tjene penge og selv beslutte, om de vil bruge pengene eller spare op. Når børnene har gennemført spillet, får de et diplom.

Børnene kan godt spille alene, men det er en god idé, at man som forældre gennemgår spillet med børnene første gang. Forældre kan desuden finde råd om, hvordan de også kan fremme børnenes finansielle forståelse.

Prøv spillet på pengeby.dk

 
Nu kan Pengeby også spilles på iPad og iPhone. 

Læs mere
Undervisningsmateriale

Som supplement til spillet har vi udviklet undervisningsmateriale rettet mod elever i alderen 5-9 år og tilpasset skolernes læreplaner.

Baggrund for Pengeby
Pengeby.dk er blevet vurderet af en række eksperter for at sikre, at hjemmesiden passer til målgruppens alder og udviklingsniveau. Hjemmesiden skal ikke bruges kommercielt og gør ikke brug af bankens logoer og henvisning til bankens produkter.

Kuno Sørensen fra Red Barnet udtaler:

"Hjemmesiden pengeby.dk er resultatet af et meget flot udviklingsarbejde. Materialet giver børn i alderen 5-9 år en god grundlæggende introduktion til begrebet penge, samtidig med at siden er sjov og underholdende. Det er prisværdigt, at Danske Bank har valgt at investere i dette læringsmateriale, uden samtidig at blande markedsføring ind i materialerne".

 

Læs mere Læs mere

Materiale til forældre

Som supplement til hjemmesiden har koncernen udviklet inspirerende materiale til forældre, så du og dit barn kan få det størst mulige udbytte af Pengeby.

Download forældremateriale 

Undervisningsmateriale
På pengeby.dk findes der også undervisningsmateriale for elever i alderen 5 til 9 år - materialet er tilpasset skolernes læreplaner.

Find undervisningsmateriale